Перші евакуйовані починають повертатися у зону відчуження АЕС Фукусіма

Обмеження в значних частинах області евакуації навколо Фукусіми були пом'якшені, що дозволяє деяким жителям відвідувати ці території...

Обмеження в значних частинах області евакуації навколо Фукусіми були пом'якшені, що дозволяє деяким жителям відвідувати ці території за їх бажанням і працювати в напрямку постійного повернення додому. Таким чином відкрито два міста і третє буде відкрито протягом двох тижнів.

Опівночі 1 квітня були змінені обмеження для кількох районів у межах 20 км зони навколо АЕС Фукусіма Даїчі. На значній частині цієї зони річна доза нижче 20 мЗв/рік, що є контрольним показником, встановленим урядом, для повернення.

Раніше евакуйованим жителям села Каваучі (Kawauchi) і міста Тамура (Tamura) для відвідин власних будинків, що люди були змушені покинути після ядерної аварії на Фукусімі, необхідно було отримати дозвіл поліції. Тепер, вони можуть повернутися в будинки і офіси без використання захисного обладнання. Це означає, що тепер можна провести капітальний ремонт будинків, що постраждали від землетрусу 11 березня 2011 року, і підприємства від тепер можуть повернутися до роботи. Сільське господарство знову дозволено згідно із загальними обмеженнями на більш широкі області. Паралельно влада працюватиме над тим, щоб відновити інфраструктуру, необхідну для нормального життя. Єдине обмеження полягає в тому, що людям поки ще не дозволено залишитися на ніч.

Японський уряд визначив три класи зон: перша, описаний вище, з рівнем річної дози нижче 20 мЗв/рік, де жителі можуть тепер вільно переміщатися, але не залишитися на ніч; друга - характеризується потужністю дози від 20 до 50 мЗв/рік, які помічена як "обмежена", де жителі можуть ненадовго заїзжати для проведення конкретних справ без застосування засобів дозиметричного контролю та захисного спорядження.


  • Зелена: зона, куди люди можуть повернутися без перебування на ніч;
  • Помаранчева: 'обмежена' зона; річна доза у діапазоні від 20 до 50 мЗв/рік;
  • Фіолетовий: 'важка' зона; потужність дози вища за 50 мЗв/рік.

Частини Каваучі і Тамура знаходяться у східній частині зони евакуації, в той час як Мінамісома (Minamisoma) знаходиться на півночі і отримає статус зони з обмеженнями наприкінці цього місяця.

Людям, які відвідують "обмежені" зони, рекомендовано уникати необґрунтованих поїздок, утримуватися від роботи на відкритому повітрі, використовувати автомобілі, а не йти пішки і змивати пил та бруд перед входженням у будівлю. Також жителі рекомендовано не вживати річкової води, але не заборонено користуватися водою з-під крану для домашніх технічних потреб.

Третя категорія зон відома як "важка" через рівень річної дози, що перевищує 50 мЗв/рік і, як передбачається, не спаде нижче 20 мЗв/рік до березня 2016, тобто через п'ять років після аварії. Відвідування цих зон можливо в інтересах суспільства з використанням дозиметричного і захисного спорядження.

У міністерстві економіки, торгівлі та промисловості Японії (METI) стверджують, що місцеві органи влади дуже зацікавлені у цій ре-евакуації з метою початку відновлення інфраструктури, що згодом підтримає повернення до нормального життя.

Японський центральний уряд прагне дезактивації всіх забруднених областей так, що б додаткова доза опромінення, пов'язана з аварією, для мешканців не перевищувала 20 мЗв/рік. Для тих районів, де перебуватимуть діти, критерій дозволу на перебування встановлено на рівні менше 1 мЗв/рік.

Джерело:

Пов`язані

Світ 8669701239442691236

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item