Одночасний пошук декількох тем у Блозі

Мітки (або теги, ярлики, теми) у дописах і відображення лише дописів, що містять статті з певною міткою, доволі базова риса будь-якої бло...

Мітки (або теги, ярлики, теми) у дописах і відображення лише дописів, що містять статті з певною міткою, доволі базова риса будь-якої блог-платформи. Але що робити, якщо ви хочете провести пошук за кількома мітками і, відповідно, отримати список дописів, що містять всі ті мітки або будь-яку одну з цих міток? Це взагалі можливо?

Таке запитання відносно платформи Google Blogger я поставив перед собою і на щастя знайшов автора, який до мене не тільки поставив це запитання, але й знайшов на нього відповідь.

Одне з рішень, що пропонується на Blogger форумах, використовує пошук із запитом в наступному форматі:
http://urps-notices.blogspot.com/search/?q=label:Інциденти+label:Чорнобиль
Цей пошук повертає перелік дописів з обома мітками. Але тут дещо важко вручну побудувати URL (він трохи задовгий) і друге - пошук чутливий до регістру, тобто це означає, що жодних результатів не повернеться, якщо мітки будуть введені некоректно (тобто без урахування регістру), як це введено безпосередньо у Блозі.

Також автор виявив простий спосіб зробити це: змінювати нормальну URL мітки у Blogger, додавши "+" і дописати ім'я другої мітки:
http://urps-notices.blogspot.com/search/label/Наука+Статті+Зброя
Такий запит легше запам'ятати і ввести, але він також враховує регістр. Запит насправді працює з більш ніж двома мітками - Я тільки протестував з трьома, так що не впевнений, чи є обмеження на кількість міток, що можна додати в URL.

При використанні міток, що складаються з декількох слів все, що вам потрібно, щоб уникнути пробілів, так це замінивши їх на "%20" так само, як робить Blogger при запиті зі звичайними мітками.
http://urps-notices.blogspot.com/search/label/Природні%20джерела+Статті
Але що робити у випадку, коли ви хочете знайти дописи з будь-якої з цих міток - тобто чи можна використати оператор АБО замість AND? На жаль, другий варіант нотації запиту, як видається, не підтримує АБО. Але перший працює: просто замініть "+" в пошуковому запиті на вертикальну риску "|", наприклад:
http://urps-notices.blogspot.com/search/?q=label:Наука|label:Статті
Особливо цікаво побачити результат в дії щодо міток, що як теми дуже мало пересікаються між собою.

Джерела:

Пов`язані

Статті 5320581293076132915

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item