У першому районі Фукусіми оголошено завершення дезактивації

Поки Україна більше ніж 26 років знаходиться у тяжких роздумах стосовно юридичного звільнення від статусу радіоактивно забруднених терит...

Поки Україна більше ніж 26 років знаходиться у тяжких роздумах стосовно юридичного звільнення від статусу радіоактивно забруднених територій, що знаходяться за багато сотень кілометрів від Чорнобиля, тим часом японський уряд оголошує завершення дезактивації на перших дільницях всередині 20-км зони від Фукусіми вже на третьому році після аварії.

Це перший випадок, коли дезактиваційні роботи об'явлені завершеними у 11 муніципалітетах префектури Фукусіма, де центральний уряд відповідає за видалення радіоактивних матеріалів, і це важливий крок у бік скасування наказу про евакуацію.

23 червня 2013 року на зустрічі з місцевими жителями посадові особи секретаріату Кабінету Міністрів і Міністерства охорони довкілля доповіли про те, що радіоактивні матеріали, що були викинуті у навколишнє середовище з пошкодженої АЕС Фукусіма 1, були успішно видалені в східній частині району Тамура Міякої (Tamura Miyakoji) і що 380 колишніх жителів у змозі повернутися в свої будинки вже в середині серпня.

Остаточно Уряд планує визначити, коли можна буде відмінити наказ про евакуацію після консультації з міськими чиновниками та мешканцями.

Східна частина району Міякої знаходиться всередині 20-км радіусу навколо АЕС Фукусіма 1, що була пошкоджена розплавленням активної зони трьох її реакторів після подій 11 березня 2011 року на сході Японії в результаті землетрусу і цунамі.

Уряд прийшов до висновку, що елементи інфраструктура, такі як дороги, електрикпостачання і вода, а також послуги, такі як медичне обслуговування майже повністю відновлені в районі.

З липня 2011 року Уряд проводить дезактиваційні роботи в районі на території площею 3.42 млн. кв. м. За даними Міністерства охорони навколишнього середовища, середня потужність дози на 230 тис. кв. м житлової зони знизилась від 24 - 56 до 0.32 - 0.54 мікрозівертів (мЗв) на годину. Цифри все ще вище довгострокової мети уряду у 1 мЗв на рік, або 0.23 мкЗв/год. Але офіційні представники Кабінету Міністрів запевнюють, що рівень радіації не представляє ризику для здоров'я.

Під час зустрічі 23 червня 2013 року, деякі жителі закликали до додаткових робіт з дезактивації. Міністерство охорони навколишнього середовища заявило, що буде вирішувати, чи слід проводити додаткові дезактиваційні роботи, за результатами вимірювань, що будуть проведені восени 2013 року.

Колишнім жителям буде дозволено залишатися в своїх будинках протягом декількох днів під час довгих свят приблизно в кінці цього року, а також у інших випадках. Цей район буде першим, де колишнім жителям буде дозволено залишитися в своїх будинках в будь-який час. Також Уряд планує дозволити такого роду проживання в інших зонах, що готуються до відміни наказу про евакуацію, щойно дезактивація буде завершена.

Джерело:

Пов`язані

Світ 941599349931762195

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item