В Mitsubishi розробили камеру, що бачить радіацію

Mitsubishi Heavy Industries Ltd. планує почати в лютому 2013 року продажі спеціальної камери, що здатна "бачити" випромінювання це...

Mitsubishi Heavy Industries Ltd. планує почати в лютому 2013 року продажі спеціальної камери, що здатна "бачити" випромінювання цезію та інших радіоактивних матеріалів. Портативна камера призначена для забезпечення більш ефективної дезактивації радіоактивного забруднення, яке й досі викликає серйозну стурбованість у Японії у зв'язку з ядерною катастрофою 2011 року.

Камера застосовує технологію, розроблену спільно з Японським агентством з аерокосмічних досліджень (JAXA) і яка в даний час використовується на борту рентгенівського астрономічного супутника ASTRO-H, що керується JAXA.

Тадаїкі Такахасі (Tadayuki Takahashi), професор космічної фізики в JAXA і керівник проекту ASTRO-X, сказав: "Камера може вимірювати випромінення у високих місцях, наприклад, на дахах, і призведе до ефективнішої дезактивації радіоактивного забруднення».

Використовуючи два типи напівпровідникових датчиків для визначення напрямку і інтенсивності гамма-променів, що випускаються радіоактивними матеріалами, такими як цезій, отримане зображення накладається з оптичним зображенням на звичайному дисплеї.

Камера має 180-градусний кут огляду і зможе захоплювати зображення з відстані до 30 метрів. Камера важить 8 кг і коштуватиме кілька десятків мільйонів ієн (декілька сотень тисяч доларів США), що зробить її практично недоступною для більшості індивідуальних користувачів.

В Mitsubishi сподіваються продати камеру до місцевих органів влади і також розглядають можливість створення лізингових механізмів, які дозволять використовувати камеру протягом певного періоду.

Джерело:

Пов`язані

Світ 8728700402752456386

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item