Аварія на АЕС у Рінгхальсі в Швеції

Третій реактор атомної електростанції в Рінгхальсі (Ringhals) на заході Швеції зупинено через загоряння трансформатора в ніч на сьогодні....

Третій реактор атомної електростанції в Рінгхальсі (Ringhals) на заході Швеції зупинено через загоряння трансформатора в ніч на сьогодні. Спрацювала автоматична система вимкнення після загоряння, яке було схоже на вибух.

Через цей трансформатор подавалась електрика з АЕС через високовольтні лінії електропередач і частково електроенергія для внутрішнього використання на атомній електростанції. Це один з двох трансформаторів, оточених бетонними стінами, але без даху, що знаходяться приблизно в двохстах метрах від реактора. "Це був солідний вибух, що пролунав далеко в окрузі", - повідомив кореспонденту агентства ТТ шеф інформаційної служби АЕС Торстен Боль. Пожежа була згашена власною пожежною командою АЕС за підтримки рятувальних служб навколишніх населених пунктів Варберг і Веребака. Роботи по санації тривають. Що послужило причиною загоряння - поки неясно, це повинна визначити спеціальна комісія.

Джерело:

Радіо Швеція - http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2103&artikel=1036040

Пов`язані

Світ 9131121870711515659

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item