Загальнодозиметрична паспортизація України: веріфікація внутрішнього опромінення населення

znaikak.ru/design/pic/visred/moloko.jpg Попередні пов’язані публікації [ 1 , 2 , 3 ] були присвячені різним аспектам Загальнодозиметри...

znaikak.ru/design/pic/visred/moloko.jpg
Попередні пов’язані публікації [1, 2, 3] були присвячені різним аспектам Загальнодозиметричної паспортизації України з метою об’єктивної переоцінки стану опромінення населення на радіоактивно забруднених територіях і розробці пропозицій стосовно кардинальних кроків з оптимізації чорнобильських витрат. Дана публікація присвячена огляду і верифікації методики й даних щодо внутрішнього опромінення населення у рамках Загальнодозиметричної паспортизації України. Для порівняння брались результати російських дослідників по Ханти-Мансийському АО (глобальні випадіння) і по Брянській області (чорнобильські випадіння).

Показано, що (1) для розрахунку паспортної дози внутрішнього опромінення населеного пункту на пізньому етапі Чорнобильської аварії необхідно перейти на метод, оснований на вимірюваннях за допомогою лічильників випромінення людини, з відмовою від розрахунку на базі "молочного" еквіваленту (як основного методу); (2) медіанне значення нормованої дози, зважене по населенню, складає 1.8 мкЗв/(кБк/кв.м) і (3) динаміка зміни доз без врахування розпаду Cs-137 визначається періодом напівзменшення 13.5 років для сільського середовища і 21.7 року для урбаністичного середовища.

Посилання на повний текст публікації представлений нижче.

Джерело:

  • Загальнодозиметрична  паспортизація України: веріфікація внутрішнього опромінення населення: О.О.Бондаренко [Интернет]. Журнал ТРЗУ. 2010 жовт. 14. (urpsspot.wordpress.com/)

Пов`язані

Чорнобиль 1310189195192948045

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item