Парламент ухвалив рекомендації з розвитку інформаційного суспільства в Україні

Народні депутати проголосували за прийняття Постанови про ухвалення Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Законодавче забезпечен...


Народні депутати проголосували за прийняття Постанови про ухвалення Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Законодавче забезпечення розвитку інформаційного суспільства в Україні» (проект № 4190а, н.д. Валерій Омельченко, Олександр Мочков).

Рекомендації стосуються державної політики у галузі інформаційного суспільства, інформаційної та кібербезпеки, освіти у галузі ІКТ та кадрового забезпечення розвитку сфери ІТ, електронного управління, розвитку українського сегменту мережі Інтернет тощо.

Рекомендації, зокрема, передбачають необхідність з’ясувати та оприлюднити структуру власності компанії «Зеонбуд», зокрема розглянувши потенційні загрози інформаційному простору країни у зв’язку з монопольним становищем даної компанії в сфері впровадження цифрового телебачення; розробити та прийняти законодавство «Про основні засаді розвитку національної інформаційно-комунікаційної інфраструктури» що має врегулювати та стандартизувати обмін даними між органами влади, суб’єктами господарювання та споживачами електронних послуг; забезпечити подальший розвиток саморегулювання Інтернету, як пріоритетної моделі регулювання та ін.

З текстом Рекомендацій можна ознайомитись за посиланням:
Законопроект 4190а також зобов’язує Кабінет Міністрів України прийняти рішення про відмову від російського програмного забезпечення у державних структурах. На думку народних обранців, програми, розроблені у Росії, загрожують державній безпеці України. Термін реалізації проекту встановили на 1 грудня поточного року.

Також у постанові прописані інші моменти, які стосуються ІТ в Україні. Наприклад, тепер Кабмін має створити єдиний орган, що займатиметься розвитком інформаційного суспільства та сприятиме впровадженню топових технологій (Cloud, Mobility, Big Data, Internet of Things). Окрім цього, до компетенції органу увійдуть системи захисту персональних даних.

Джерела:

Пов`язані

Україна 6487743512774060394

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item