Мінприроди хоче розібратись у чорнобильських довгобудах

21 липня 2014 року в приміщенні Міністерства екології та природних ресурсів України відбулося чергове засідання колегії Мінприроди. У заход...


21 липня 2014 року в приміщенні Міністерства екології та природних ресурсів України відбулося чергове засідання колегії Мінприроди. У заході взяли участь: члени колегії-народні депутати України, представник Адміністрації Президента, керівники центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовує і координує Кабінет Міністрів через Міністра екології та природних ресурсів України, представники громадських організацій.

На брифінгу у вівторок 22 липня 2014 року Міністр Андрій Мохник повідомив, що напередодні відбулося засідання колегії міністерства, на якому підводили підсумки роботи відомства в першому півріччі. Зокрема, на засіданні було прийнято рішення про визнання незадовільною роботи державного агентства України з управління зоною відчуження.

Мінприроди проведе комплексну перевірку в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) у зв'язку із затягуванням процесу будівництва об'єктів на її території, повідомив Міністр.

За словами Мохника, одна з головних проблем в роботі агентства полягає в тому, що жоден з проектів, які реалізуються на території зони відчуження, не був завершений на сто відсотків. За його словами, затягування реалізації проектів веде до подорожчання вартості їх реалізації. З моменту затвердження проекту будівництва нової захисної споруди четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС до сьогоднішнього дня його вартість зросла в чотири рази, це спорудження на сьогоднішній день вже мало бути побудовано, проте термін його здачі перенесений на 2017, підкреслив Мохник.

"У рішенні колегії записано про проведення комплексної перевірки зони відчуження працівниками міністерства із залученням інших зацікавлених органів, у тому числі і правоохоронних", - повідомив міністр.

Джерела:

Пов`язані

Україна 947557677943121145

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item