Потужний землетрус стався поряд з іранською АЕС "Бушер"

Пошкоджені будинки видно у провінції Бушер Іранські державні ЗМІ повідомляють, що потужний землетрус вдарив по південному заходу Іран...

Пошкоджені будинки видно
у провінції Бушер
Іранські державні ЗМІ повідомляють, що потужний землетрус вдарив по південному заходу Ірану, загинули щонайменше 37 людей і 850 поранено, але АЕС в Бушері залишилась неушкодженою.

Геологічна служба США заявила, що землетрус магнітудою 6.3 вдарив у 89 кілометрах на південний схід від портового міста Бушер, недалеко від єдиної АЕС країни. Сейсмологічним центром Ірану у провінції Бушер зареєстровано землетрус магнітудою 6.1. Губернатор провінції Бушер Ферейдун Гасанванд (Fereydoun Hassanvand) в інтерв'ю державному телебаченню заявив, що АЕС в Бушері не постраждала. Офіційні особи Атомстройекспорту, Росія, компанії, що збудувала АЕС, зазначили, що землетрус "жодним чином не позначиться на нормальній ситуації на реакторі". Міжнародне агентство з атомної енергії оголосило у своїй заяві, що воно було проінформоване Тегераном про відсутність жодних ушкоджень і радіоактивних викидів з об'єкту.

Як вважають, близько 10 тис. осіб живуть у селах у постраждалому районі. Багато будинків в провінції зроблені з глиняних цеглин, яка легко кришиться від землетрусу. Десятки залишкових поштовхів вдарили протягом години, примушуючи багато людей вийти на вулицю для забезпечення безпеки. Ібрагім Дарвіші (Ebrahim Darvishi), губернатор найбільш постраждалого району Шанба (Shonbeh) сказав, що для багатьох мешканців постачання води і електрики було призупинено. Шахпур Ростамі (Shahpour Rostami), заступник губернатора провінції Бушер, повідомив державному телебаченню, що у районі Шанба були розгорнуті рятувальні команди.

Іран оголосив триденний траур у країні. Землетрус відчувався через затоку в Бахрейні, Дубаї та Абу-Дабі. Іран розташований на сейсмічному розломі, через що він часто піддається землетрусам. У серпні 2012 року на північному заході Ірану під час двох землетрусів загинуло більше 300 осіб. Біля 25 тис. осіб загинуло в результаті землетрусу, що знищив південно-східне місто Бам у 2003 році.

Джерело:
rferl.org

Пов`язані

Світ 7782373038498399257

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item