Дебютний трилер Мері Mічо про збагачений уран і Україну

Дебютний трилер Мері Mічо (Mary Mycio) "Робити справу" (Doing Бizne$$) замішує у єдине ціле захоплюючі міжнародні інтриги, зба...

Дебютний трилер Мері Mічо (Mary Mycio) "Робити справу" (Doing Бizne$$) замішує у єдине ціле захоплюючі міжнародні інтриги, збагаченй уран, дещо радіоактивності і сексу в хвилюючу розповідь про напругу, про ядерну контрабанду в період після розпаду Радянського Союзу.

Історія заснована на реальних подіях, що дійсно могли статися.

Це був 1992 рік. На базі стратегічних ядерних бомбардувальників у новій незалежній Україні, інженер з ядерних озброєнь Антон Звєзда йде в самовільне залишає військову частину на знак протесту, коли його база виступила проти Москви, оголосивши лояльність по відношенню до Києва. Його єдиною розрадою є російське православ'я. Але коли відколюється Українська Православна Церква і загрожує його вірі крахом, таємничі відвідувачі приносять послання від Бога, які направлять його професійні навички інженера з ядерних озброєнь до участі у страшній змові.

Направлений до Києва, іракський шпигун Тарік Абу Бакр намагається купити бомбу для Багдаду - під страхом смерті. На щастя для нього, купити можна все, від таємничої червоної ртуті до блискучої готельної повії, Свєти - аж допоки вона виявляє таємницю, яка може зруйнувати його плани і досягнення власних амбіцій.

У Вашингтоні, Ніл Нельсон і Ден Крюгер ледь оговтуються від втрати свого бізнесу, що пов'язаний з холодною війною. Отримання Києвом сучасної системи обліку ядерних матеріалів для успадкування того, що раптом виявилося третім за величиною у світі ядерним арсеналом може допомогти зберегти їм свої робочі місця і зберегти світ від потенційних контрабандистів - як український чиновник, який пропонує їм велику кількість збройового урану. Але вашингтонські бюрократи блокують їх зусилля на кожному кроці.

Шляхи всіх героїв перетинаються на небезпечному та екзотичному тлі розпаду Радянського Союзу та безпрецедентної й несподіваної появи нової країни, що усіяна ядерною зброєю.

Крах комунізму два десятиліття тому спричинив справжню повінь із збройового ядерного матеріалу, який ще й досі є небезпечним об'єктом контрабанди і диверсії. "Робити справу" (Doing Бizne$$) це історія про те, як все це почалося.

Джерело:

Пов`язані

Україна 6219702375117131629

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item