Герб новий, згадки старі

Железногорськ - місто (з 1954) в Красноярському краї Росії, центр закритого адміністративно-територіального утворення (рос. скор. - ЗАТ...

Железногорськ - місто (з 1954) в Красноярському краї Росії, центр закритого адміністративно-територіального утворення (рос. скор. - ЗАТО), однієї з територій, на яких знаходяться військово-промислові об'єкти з особливим режимом. У Железногорську місцеві депутати затвердили нові офіційні символи міста. Для герба обрана незвичайна композиція - ведмідь, що розриває ядро ​​атома.

"У червленому полі срібний знак атома з трьома переплетеними орбітами, і всередині орбіт - протягнутий крізь них золотий, з срібними іклами й кігтями, повстає прямо і обертається праворуч ведмідь, що передніми лапами розриває срібне ядро ​​знаку атома, а задніми лапами упирається в дві з трьох орбіт", - свідчить офіційний геральдичний опис герба ЗАТО Железногорськ.

Як пояснили в мерії Желєзногорська, ведмідь, що розриває ядро, в структурній решітці атома, символізує з'єднання сил природи і людської думки, і є алегорією міста, побудованого в тайзі за принципом обмеженого зміни природного ландшафту. Золото - символ багатства, стабільності, інтелекту, поваги, енергії. Срібло - символ чистоти і досконалості, миру і взаєморозуміння. Червоний колір - символ мужності, сили, працьовитості, краси, свята.

Джерело:

Пов`язані

Світ 8300687326703101589

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item