Італія не підтримала ядерну енергетику

Прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив у понеділок, що приймає результати референдуму, який відхилив його плани щодо ядерної енерг...

Прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив у понеділок, що приймає результати референдуму, який відхилив його плани щодо ядерної енергетики й із інших питань.

За його словами, італійці «чітко» висловили свою думку, і уряд та парламент мають тепер «повністю виконати» бажання народу.

Із усіх чотирьох питань приблизно по 95 відсотків виборців проголосували за повне чи часткове скасування винесених на нього законодавчих актів.

Серед питань референдуму, за скасування яких голосували його учасники, були плани уряду відновити ядерну енергетику, знову запустивши закриті в 1980-і роки АЕС, чи збереження фактичного імунітету від судового переслідування для міністрів уряду, яким активно користується сам Берлусконі.

Також референдум скасував право передавати надання місцевих комунальних послуг у приватні руки і потенційно невигідний для споживачів спосіб формування тарифів на водопостачання.

Джерело:


http://www.radiosvoboda.org/archive/news/20110613/630/630.html?id=24234021

Пов`язані

Соціум 7572403638137456449

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item