Імпорт й експорт Google-сайтів

По мірі накопичення інформації й ускладнення її структури на сайті під управлінням Google зростає потреба у процедурах збереження/відновленн...

По мірі накопичення інформації й ускладнення її структури на сайті під управлінням Google зростає потреба у процедурах збереження/відновлення (backup/restore) сайту. Також такого роду процедури доречні при переміщенні/копіюванні сайту.

Google Sites надає два вбудовані інструменти для вказаних операцій за розташуванням Більше дій/Керування сайтом/Загальні, а саме: Скопіювати цей сайт і Опублікувати сайт як шаблон. Копіювання декларативно копіює сайт лише у межах Google Account (http://sites.google.com/site/) або лише у межах Google Apps Account (http://sites.google.com/a/).

Для перенесення сайтів між Google Account і Google Apps Account такі вбудовані інструменти не надані. Але пошук інтернетом привів до окремої розробки Google, яка сприятиме у вирішенні цих задач.

У термінах розробників ці процедури відповідно називаються імпорт і експорт. Інструмент представляє програму, написану на Java командою із символічною назвою Data Liberation. Для її запуску треба закачати собі останню версію Java і запустити відповідний .jar модуль. Особливістю є те, що дані експорту зберігаються на локальному комп'ютері, а потім звідси ж надаються для імпорту. Параметри утиліти достатньо детально і доступно описані у офіційному керівництві, а також у статті на неофіційному блозі Google Operating Systemтаким чином нема потреби їх переповідати.

Перевірка утиліти в дії (перенесення з Google Account на Google Apps Account) показала її майже бездоганну спроможність переносити дані (сторінки), але з втратою розташування і оформлення посилань на бічній панелі. Окрім того, при імпорті відновлення сайту відбувалось лише за відключеним параметром Import/Export Revisions. В цілому утиліта може вважатись корисною і зекономити вам безліч часу.

Пов`язані

Повідомлення 6320816038621755967

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item