Друк дописів з Блоггера

Кнопку "Роздрукувати цю статтю" було б набагато корисніше мати у дописі блогу (зокрема у блогах підручників, рецептів тощо).

Кнопку "Роздрукувати цю статтю" було б набагато корисніше мати у дописі блогу (зокрема у блогах підручників, рецептів тощо).

Перед додаванням кнопки Роздрукувати до свого блогу, треба зробити свій блог "дружнім" для друку. Це можна зробити шляхом додавання деяких CSS до шаблону блогера. Треба вирішити, які частини сторінки блогу повинні бути надруковані і які частини ні. Наприклад, буде краще, якщо заголовок блогу, бічні панелі і коментарі не відображатимуться, коли стаття стає до друку. Цього можна домогтися використовуючи деякі CSS трюки. Якщо ви хочете, ви можете перевірити, як ця сторінка буде виглядати при друці (Клацніть меню "Файл" браузера і натисніть Попередній перегляд). Ви помітите, що верхній і нижній колонтитули, бічні коментарі та інші непотрібні речі зникнуть. Вони прибрані, використовуючи CSS. Ось кроки для здійснення того ж на вашому блозі.

Оформлення блог Версія для друку

1. Увійти до вашого профілю Blogger і перейти до Макет > Змінити HTML і знайти
</head>
2. Прямо вище цього рядка, вставити наш CSS, який буде визначати, яким чином сторінка виглядатиме на принтері й те, що не повинно бути надруковано на ній. (можна додатково підкоригувати його відповідно до ваших потреб)
<style type="text/css" media="print">#header-wrapper,#header,.header, #sidebar-wrapper,.sidebar, #footer-wrapper,#footer,.date-header,.comment-link,.comment-footer,#comments,#blog-pager,.feed-links, #backlinks-container, #navbar-iframe,.dontprint {display: none;}.post,#content-wrapper,#main-wrapper,#main{width:100%}</style>
3. Зберегти шаблон і переглянути ваш блог. Тепер з меню браузера "Файл" натисніть на "Попередній перегляд друку".

4. Підкоригувати CSS, поки всі небажані елементи не буде приховано при друці сторінки.

5. Тепер ваш блог "дружній" для друку.

Додавання посилання для друку

1. Перейти до Макет > Змінити HTML і встановити прапорець, щоб розширити елементи керування шаблони.

2. Шукати
<data:post.body/>
і нижче, вставити наступний код:
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><span style='background: url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUw98needxDStJdjYsnnMXHpSYk2nXduMHrClRGN-Op5P0M109dso3bnTEwlqgIM0Llmz07KHU9hvXC2ngtEIt2MnlbgZ50mdVP8TLGsydM5vKIfvX4noeb8VDckxGTPbJNC9bbPChSqg/s1600/print-this.png) left no-repeat; padding-left: 25px;'><a href='javascript:window.print()' rel="nofollow" >На друк</a></span></b:if>
Це додасть посилання На друк нижче вашого повідомлення (на сторінці повідомлення). Ви можете спробувати роздрукувати цю інструкцію, використуючи посилання нижче:)

Окрім того цікаву можливість роздрукувати ваш блоггер у вигяді журнального або книжкового видання з обкладинкою, нумерацією сторінок, а також дотриманням інших вимог професійного друку надає комерційний сервіс Blog2Print.



Пов`язані

Повідомлення 3661203430131994621

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item