Саркофаг у Чорнобилі під загрозою – на добудову не вистачає грошей

Для добудови нового захисного саркофагу над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС нині не вистачає близько 615 млн євро. Якщо кошти н...


Для добудови нового захисного саркофагу над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС нині не вистачає близько 615 млн євро. Якщо кошти найближчим часом не будуть знайдені, будівництво може повністю зупинитися.

Про це повідомляє німецьке інформагентство dpa (dpa.de) з посиланням на урядові кола ФРН.

«Без фінансової допомоги Німеччини та інших країн «Великої сімки» (G7) будівництво вкрай необхідного нового захисного саркофагу над зруйнованим атомним реактором у Чорнобилі може зупинитися. За даними урядових кіл, дефіцит фінансування становить 615 млн євро», - йдеться у повідомленні.

Як нагадує агентство, у 1997 році країни G7 погодили створення фонду, з якого фінансується спорудження саркофагу над зруйнованим 1986 року четвертим блоком Чорнобильської АЕС. Нині нова захисна конструкція зі сталі готова наполовину, але виділених коштів вистачить лише до кінця цього року, йдеться у публікації.

Німеччина нині головує у G7, тому відіграє «ключову роль» у питанні подальшого фінансування спорудження саркофагу. За інформацією dpa, у середині жовтня міністерство довкілля ФРН організовує зустріч на рівні G7 з питань ядерної безпеки, на якій планується обговорити питання виділення Заходом для цього додаткових коштів.

Джерело:

Пов`язані

Чорнобиль 8231753947588366695

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item