Керувати атомною енергетикою дедалі стає небезпечнішим

Несподівані кадрові звільнення керівництва в НАЕК Енергоатом 2012 року цього року набувають свого продовження вже у кримінальному жанрі....

Несподівані кадрові звільнення керівництва в НАЕК Енергоатом 2012 року цього року набувають свого продовження вже у кримінальному жанрі. 11.06.2013 в НАЕК Енергоатом повідомили, що виконуючий обов'язки президента держпідприємства НАЕК Енергоатом Віссаріон Кім відсторонений від займаної посади за рішенням суду. Перший віце-президент НАЕК-технічний директор Олександр Шавлаков призначений тимчасово виконуючим обов'язки глави компанії.

За повідомленням агентства РІА-новини з посиланням на представника Головного слідчого управління МВС України виконувача обов'язків президента "Енергоатому" Віссаріона Кіма відсторонили від посади. Йому вручили повідомлення про підозру, яке підписав заступник генпрокурора України Анатолій Пришко, у скоєнні кримінального злочину в 2008 році під час його роботи на посаді голови Південноукраїнської атомної електростанції.

В якості звинувачень до керівника такого рівня ззовні це виглядає непереконливо і скоріше як привід.

До відсторонення з посади в.о. президента НАЕК "Енергоатом" Віссаріона Кіма має відношення народний депутат України (Партія регіонів) Давид Жванія. Про це в ході прес-конференції заявив виконавчий директор з правового забезпечення "Енергоатому", адвокат Віссаріона Кіма Геннадій Барабаш.

Інтрига щодо призначення наступника В. Кіма вже 12 червня 2013 року отримала певну розв'язку у вигляді розпоряджень Кабінету Міністрів № 392-р і № 393-р, якими звільнено від виконання обов'язків президента Національної акціонерної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Віссаріона Кіма й призначено замість нього Микиту Константинова.

Насправді перед керівництвом НАЕК Енергоатом стоять серйозні виклики в незалежності від призвищ. Фінансові показники НАЕК Енергоатом за останній рік стрімко впали вниз. Так, за підсумками 2012 року підприємство отримало чистий збиток у розмірі 2.73 млрд. грн проти чистого прибутку 2.38 млрд. грн у 2011 році.

Джерела:

Пов`язані

Україна 169813626569823871

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item