Інцидент з опроміненням персоналу на Рівненській АЕС?

Рівненська атомна електростанція (Кузнецовськ, Рівненська область) спростовує інформацію про переопромінення персоналу на станції. Про ц...

Рівненська атомна електростанція (Кузнецовськ, Рівненська область) спростовує інформацію про переопромінення персоналу на станції. Про це сказано в повідомленні прес-служби станції. Також у повідомленні сказано, що відповідно до державних норм радіаційної безпеки, на станції не було зареєстровано перевищення доз опромінення персоналу.
У документі наголошується, що 25 квітня 2013 року при виконанні бригадою з 4 чоловік робіт з утилізації вимірювальних каналів за допомогою спеціального обладнання було порушено вимоги технологічного процесу.

Встановлено, що персонал бригади застосував спеціальні засоби індивідуального захисту, проте один з членів бригади допустився порушення. У повідомленні також сказано, що при цьому не було зафіксовано перевищення доз опромінення персоналу. Згідно з нормами радіаційної безпеки, допустима ефективна доза опромінення для співробітників АЕС становить 20 мЗв/рік.

Через деякий час один з членів бригади звернувся за меддопомогою. За цим фактом проводиться перевірка. Встановлюються всі можливі впливи події, а також розглядаються інші можливі виробничі або невиробничі чинники.

Як повідомлялося, Кузнецовський міський відділ міліції почав розслідувати порушення правил радіаційної безпеки на РАЕС. Таким чином прокуратура відреагувала на публікацію в обласній газеті «Рівне вечірнє» про те, що 2 працівника РАЕС отримали на виробництві радіаційні опіки.

Джерело:

Пов`язані

Україна 1231611131075431297

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item