Диверсія проти диверсифікації?

Диверсія проти диверсифікації джерел постачання ядерного палива - саме таке припущення приходить на думку після ознайомлення з "рез...

Диверсія проти диверсифікації джерел постачання ядерного палива - саме таке припущення приходить на думку після ознайомлення з "результатами" невдалого україно-американського співробітництва в цій сфері. Надзвичайна ситуація з американським ядерним паливом на ПУАЕС обійшлося в 114 млн грн. Відшкодувати ці кошти не вдасться.

Пошкодження трьох паливних збірок на Южно-Українській атомній електростанції навесні минулого року призвело до збитків "Енергоатома" (оператор атомних електростанцій в Україні) на суму 114.4 млн. грн. Про це йдеться в повідомленні Держфінінспекції, співробітники якої провели ревізію в компанії.

"На оплату робіт з виготовлення зборок" Енергоатом "витратив 5.1 млн. грн. Ще майже 24.5 млн. грн. коштував ядерний матеріал, використаний для заповнення пошкоджених паливних збірок. Неможливість використання зборок призвела до вимушеної зупинки енергоблоків та подовження терміну ремонтних робіт майже на 4 місяці, через що підприємство зазнало збитків на суму 84.7 млн. грн.", - наголошується в ньому.

Ревізори підкреслюють, що відшкодувати ці кошти не вдасться, оскільки контракт між не «Енергоатомом" і Westinghouse (виробник збірок) не передбачає можливості компенсацій.

Співробітники інспекції також виявили, що на складах ЮУАЕС числяться 84 збірки, куплені у Westinghouse в грудні 2011 року і березні 2012 року, заборонені до використання після березневого інциденту. Їх вартості становить 785.7 млн. грн.

Нагадаємо, що у Westinghouse пояснювали ушкодження їх збірок необережністю під час процесу завантаження і відзначали, що це не проблема розробника.

"Енергоатом" у 2012 році отримав понад 2.7 млрд. грн. збитків, тоді як роком раніше компанія отримала прибуток у розмірі 2.4 млрд. грн.

Джерело:

Пов`язані

Україна 3290351595200850641

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item