Міжнародний симпозіум "Медичні наслідки Чорнобильської катастрофи - чверть сторіччя по тому"

У Києві, Україна 2-3 вересня 2011 року відбудеться міжнародний симпозіум на тему "Медичні наслідки Чорнобильської катастрофи - чверть с...

У Києві, Україна 2-3 вересня 2011 року відбудеться міжнародний симпозіум на тему "Медичні наслідки Чорнобильської катастрофи - чверть сторіччя по тому". Це наукове зібрання є сателітним заходом в межах 14-го Міжнародного конгресу радіаційних досліджень у Варшаві, Польща, що у свою чергу запланований на період з 28 серпня по 01 вересня 2011 року.

Організатор симпозіуму - Науковий центр радіаційної медицини АМН України запрошує взяти участь у роботі симпозіуму, що буде проходити за адресою: проспект Перемоги 119/121, конференцзал ДУ «Науковий центр радіаційної медицини АМН України».

Майже 25 років минуло з дня аварії на Чорнобильській станції, але до цих проблема вивчення наслідків катастрофи, перш за все для здоров'я людей сьогодні і здоров'я наступних поколінь, - є актуальною для вчених різних країн. Безпрецедентний феномен Чорнобильської аварії включає в себе не тільки зовнішнє опромінення і опромінення інкорпорованими радіонуклідами, але також високий рівень забруднення навколишнього середовища, зміна умов життя, неадекватне сприйняття радіаційної загрози, соціальну та економічну трансформацію в післяаварійний період.

Після Чорнобильського Форуму (2006) та доповідей НКДАР ООН 2000 і 2008р. зібрано та проаналізовано ефекти іонізуючого опромінення за 20-річний період, на підставі багатьох епідеміологічних і клінічних даних. Багато висновків дослідників залишаються контроверсійними. Основні сесії сателітного симпозіуму включають такі напрями:
  1. Ранні та пізні ефекти радіаційних пошкоджень:
    а. Гостра променева хвороба.
    б. Радіаційні пошкодження шкіри.
    в. Радіаційні катаракти. 
  2. Дозиметрія
  3. Радіаційна екологія після Чорнобиля.
  4. Чорнобиль та удосконалення радіаційного захисту та попередження радіаційних аварій.
На сесіях симпозіуму будуть прочитані лекції провідними вченими в галузі радіаційних досліджень після Чорнобиля: проф., чл.-кор. АМНУ В.Г., Бебешко, проф. І.А. Ліхтарьов, проф. Б.С. Прістер і акад. А.Ю. Романенко.

Джерело:

Димитрій Анатолійович Базика, проф. д-р мед.наук,
заступник генерального директора з наукової роботи
ДУ «Науковий центр радіаційної медицини, АМН України»

Додаткова інформація:

Електронна пошта: icrr-kyiv-satellite@ukr.net
Вебсайт: http://www.amnu.gov.ua/?T=1&JID=420&NID=312

Пов`язані

Україна 2022878634896225552

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item