Financial Times: Японія і США закликали Європу відмовитися від російського ядерного палива

Найбільший у світі постачальник палива для АЕС, американсько-японська компанія Westinghouse запропонувала європейським енергетичним комп...


Найбільший у світі постачальник палива для АЕС, американсько-японська компанія Westinghouse запропонувала європейським енергетичним компаніям диверсифікувати свої джерела постачання, передає міжнародна ділова газета The Financial Times.

Експерти висловили заклопотаність тим, що такі країни Східної Європи, як Угорщина, Словаччина, Болгарія, Чехія і Фінляндія, занадто залежать від поставок ядерного палива з Росії. Westinghouse запропонувала їм наслідувати приклад Франції, яка в 2000 році зобов'язалася диверсифікувати джерела поставок ядерного сировини.

Компанія також звинуватила російські підприємства в демпінгу і попросила Єврокомісію проконтролювати дії постачальників.

4 серпня Міністерство енергетики США припинило співпрацю з Росією в ядерній сфері через анексії Криму Росією. При цьому заступник міністра енергетики США Девід Понеман зазначив, що США продовжать співпрацю з РФ у сфері безпеки ядерних матеріалів.

Джерела:

Пов`язані

Світ 4940867415013503178

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item