Надзвичайний стан на сховищі радіоактивних відходів у Хенфорді

Фото з майданчика Хенфорд, на якому видно отвір у даху тунелю, що використовується для зберігання радіоактивних відходів. (Hanford Emergency Information)
Дев'ятого травня 2017 року було оголошено надзвичайний стан на сховищі радіоактивних відходів у Хенфорді в південно-центральній частині штату Вашингтон після часткового обвалення тунелю, що містить залізничні вагони, повні ядерних відходів.

«Поруч, де два тунелі з'єднуються утворилося провалля [шість на шість метрів],» повідомив прес-секретар спільного інформаційного центру у Ханфорді. «На цей час там не виявлено забруднення або викидів [радіації].»

Близько 3000 робочим в безпосередній близькості від провалля було наказано «сховатися» в офісах.

Жодного впливу на мешканців містечок Бентон і Франклін не зафіксовано.

Тунелі були побудовані за часів холодної війни для зберігання забрудненого обладнання від виробництва плутонію. Тунелі були побудовані з «дерева і бетону з ґрунтовим покривом близько 8 футів [2,4 м] завтовшки.»

Протягом десятиліть у Ханфорді виготовлявся плутоній для ядерної зброї, в тому числі для бомби, скинутої на Нагасакі, Японія.

В даний час це найбільше сховище радіоактивних відходів в Сполучених Штатах.

На майданчику у Ханфорді міститься близько 211 мільйонів літрів високорадіоактивних відходів, що зберігаються в підземних резервуарах, які очікують остаточного захоронення. Деякі ємності датуються часами другої світової війни.

Уряд США витратив більше 19 млрд доларів у намаганні очистити майданчик Хенфорд.



Джерело:

Пов`язані

Світ 1284899826403597249

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item