ЄС закликає Вірменію закрити АЕС

Очільник делегації Європейського Союзу у Вірменії, Траян Христя заявив 21 березня 2013 року, що ЄС як і раніше просить Вірменію якнайско...

Очільник делегації Європейського Союзу у Вірменії, Траян Христя заявив 21 березня 2013 року, що ЄС як і раніше просить Вірменію якнайскоріше відмовитися від використання Мецаморської АЕС.

Представляючи доповідь, голова Європейської політики сусідства у Вірменії, Траян Христя, зазначив, що питання про подальше використання Мецаморської АЕС є одним з основних питань на порядку денному вірмено-європейських відносин.

"Ми все ще стурбовані використанням атомної електростанції. Ми неодноразово зверталися до уряду Вірменії з проханням розробити програму консервації АЕС якомога швидше", сказав дипломат.

Траян Христя також зазначив, що після припинення роботи АЕС ЄС готовий обговорити альтернативні рішення з урядом Вірменії для забезпечення своєї енергетичної безпеки.

Мецаморська АЕС була побудована в 1970 році. Після руйнівного землетрусу в Спітаку в 1988 році вона була закрита, але в 1995 році, не зважаючи на міжнародні протести, діяльність станції була відновлена​​. Крім того, був запущений другий реактор.

Враховуючи велику кількість незначних землетрусів за останні 10 років у цій області, а також інтенсифікацію сейсмічних процесів, на що вказують сейсмологічні дослідження, в разі великої аварії, що може відбутися в Мецаморі, не тільки Вірменії, але і всім країнам Південного Кавказу та Близького Сходу буде завдано серйозної шкоди.

Джерело:

Пов`язані

Світ 480706000090644920

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item