Google Reader наказав довго жити

На одному із своїх офіційних блогів Google анонсував дещо неприємну новину для користувачів свого сервісу RSS-підписок Google Reader - 1...

На одному із своїх офіційних блогів Google анонсував дещо неприємну новину для користувачів свого сервісу RSS-підписок Google Reader - 1 липня 2013 року сервіс припиняє свою роботу. Які б не були причини чи пояснення цього - майбутня втрата беззаперечно викликає розпач, розчарування або печаль у тих, хто досі користувався ним або ще гірше - залежав від нього.

Сервіс був запущений ще в 2005 році, і в даний час більшість популярних RSS-клієнтів використовують програмний інтерфейс Google Reader API. Тим не менш, розробники Feedly і Reader вже повідомили, що згортання RSS-рідера пошукового гіганта ніяк не відіб'ється на функціоналі додатків. Більш того, всі користувачі Google Reader можуть експортувати підписки в форматі OMPL за допомогою архіватора Google Takeout.

На жаль це далеко не перше подібне дошкульне закриття сервісу Гугла. Можна згадати нещодавне припинення у травні 2012 року сервісу статей з можливістю залучення декількох авторів, рецензентів, редактором формул, системою внутрішньостатейних посилань - Google Knol. І хоча Гугл запропонував тоді можливість експортувати власний контент на іншу платформу (шаблон Annotum на базі Wordpress.com), не схоже на те, що це стало справжньою заміною Knol.

За відсутністю формалізованих взаємовідносин між Гуглом і спільнотою користувачів першого важко у чомусь формально дорікнути, коли він, вирішуючи власні задачі, наносить шкоду користувачам. У тут вже користувачі постають сам на сам перед задачею знаходження власних гарантовано тривалих і надійних SaaS альтернатив.

Джерело:

Пов`язані

Світ 535569365227545537

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item