Tiddlywiki - самоплатформа для створення смислів


Tiddlywiki це персональна вікі, розроблена Джеремі Растоном (Jeremy Ruston). Tiddlywiki написана на JavaScript і, за визначенням автора, є нелінійним блокнотом для нотування, організації та поширення складної інформації. Tiddlywiki це дуже інтерактивна програма і надає безпрецедентну свободу людині для збереження цінної інформації під власним контролем.

Якщо ж зовсім стисло, то Tiddlywiki це самоплатформа для створення смислів. Або інакше - створення матеріалу для розміщення в інтернеті надає забагато задоволення для того, щоб залишити це розробникам.

Однією, але не єдиною вражаючою рисою Tiddlywiki є те, що вся вікі включно з кодом зберігається в одному файлі (розміром від 1.7 Мб) і для роботи з нею достатньо лише браузера на локальному комп'ютері. Але це не єдиний спосіб запуску вікі. Одним з альтернативних варіантів, що надає ще більшої гнучкості, це запуск Tiddlywiki під Node.js.

Базова документація Tiddlywiki (англійською) розташована на http://tiddlywiki.com. Також короткий дохідливий вступ-презентацію можна знайти, наприклад, тут.

УКРАЇНСЬКИЙ КОНТЕКСТ

Дивним є те, що Tiddlywiki й досі практично не відома в українському сегменті вебу. Також серед більш ніж 20 перекладів її інтерфейсу український відсутній.

Власне запуск ресурсу protw, а також супровідних груп для оголошень і анонсів та для обговорень і дискусій має на меті поштовх і сприяння розвитку Tiddlywiki як платформи створення матеріалів у вебі на споріднених теренах.

Для початку про ТВ ви можете прочитати українською і тут же випробувати її.
Згодом, за побажанням, ви зможете самостійно розміщати ваші матеріали на ресурсі protw. Для цього з усіх пов'язаних питань звертайтеся до групи для обговорень і дискусій.

Пов`язані

Україна 2540320398802347704

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item