Норвегія повністю заборонить бензинові автомобілі до 2025 року

Норвегія заборонить продаж всіх видів автомобілів, що працюють на основі викопного палива, протягом наступного десятиліття, продовжуючи тенденцію стати однією з найбільш екологічно прогресивних країн на планеті.

Політики з обох флангів політичного спектру, як повідомляється у норвезькій газеті Dagens Næringsliv, що у свою чергу робить посилання на популістське крило правої партії Framstegspartiet або Партії прогресу, досягли певних конкретних угод про переведення майже 100 відсотків норвезьких автомобілів на екологічно чисту енергію до 2025 року.

Проте, є деякі відмови підтвердження цього кроку від інших представників правих.

Ухвалення такого кроку особливо важливо, оскільки велика частина національного продукту Норвегії створюється у нафтовій промисловості країни.

Говорячи про можливу заборону неелектричних машин до 2025 року, Елон Маск (Elon Musk) американський інженер, підприємець, міліардер, співзасновник і директор SpaceX, генеральний директор компанії з виробництва електромобілів Tesla Motors відреагував у своєму твіттері: "Просто чув, що Норвегія заборонить продаж нових паливних автомобілів до 2025 року. Що за напрочуд дивовижна країна. Хлопці, ви круті!"

У доповіді також анонсовано заяву, що Норвегія стане першою країною в світі, де будуть встановлені нульові вирубки лісу.

Варто також нагадати, що Норвегія також прагне потроїти свій потенціал вітрової енергії до 2020 року з новими інвестиціями у $3 млрд в цьому секторі, затвердженими у 2013 році.

Джерело:

Пов`язані

Світ 5200267315466117074

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item