Громадське обговорення проекту Закону України ’’Про громадські організації’’

Міністерство юстиції України повідомляє про оприлюднення з 5 серпня 2010 року на своєму сайті проекту Закону України "Про громадс...


Згідно повідомлення Міністерства юстиції на сьогодні правові та організаційні основи реалізації права на свободу об'єднання регулюються Законом України "Про об'єднання громадян", який слід визнати застарілим та таким, що не забезпечує дотримання європейських стандартів у сфері правового регулювання діяльності громадських організацій. Сучасне законодавство зберігає ряд серйозних проблем, серед яких слід виокремити такі, як ускладнена процедура державної реєстрації громадських організацій та здійснення її за територіальним принципом, здійснення державного контролю за статутною діяльністю громадських організацій тощо.

З огляду на зазначене, Міністерством юстиції розроблено проект Закону України "Про громадські організації", основною метою якого є визначення правових та організаційних основ реалізації права на свободу об'єднання, створення сприятливих умов для утворення і діяльності громадських організацій та розвитку громадянського суспільства в цілому.

Міністерством юстиції приймає зауваження та пропозиції до законопроекту протягом місяця після дати опублікування (до 5 вересня 2010 року).

Пов`язані

Україна 7746387273122789245

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item