Супутниковий моніторинг лісових пожеж

В умовах підвищеної пожежної небезпеки зазвичай актуалізується питання пожеж у чорнобильській зоні відчуження. Цей рік не виключення. Навіть...

В умовах підвищеної пожежної небезпеки зазвичай актуалізується питання пожеж у чорнобильській зоні відчуження. Цей рік не виключення. Навіть більше - це питання отримало певного політичного забарвлення: представник опозиції заявив, що Київ накрило чорнобильським димом, МНС у відповідь спростувало цю інформацію.


Для того, що би не бути заручником подібного роду словесних баталій, треба мати доступ до джерел більш об'єктивної інформації. Зокрема це сайт Web Fire Mapper, де можна спостерігати зафіксовані на карті пожежі майже у режимі on-line. Вказаний сайт містить веб-інструмент FIRMS (Fire Information for Resource Management System).

Веб-інструмент FIRMS заснований NASA і побудований на базі Web Fire Mapper з використанням веб-інтерфейсу, який відображає гарячі точки / пожежі, виявлені системою MODIS за допомогою аналізу супутникових фотозображень поверхні Землі. FIRMS це система швидкого відгуку, що забезпечує доставку інформації у режимі реального часу про гарячі точки / пожежі і щомісячну інформацію про спалені дільниці до міжнародних користувачів і менеджерів протипожежної підтримки в усьому світі.

До речі, повертаючись до предмету дискусії, з якого починається замітка, користуючись сервісом Web Fire Mapper можна стверджувати, що у останні 7 днів системою FIRMS пожеж на території зони відчуження не зафіксовано. Найближчі (у часі-просторі) гарячі точки до зони відчуження зафіксовані в заплаві річки Тетерів поблизу до дороги Київ-Іванків: 

Град.
Пн.Ш.
Град.
Сх.Д.
Дата / Час
Яскра-
­
вість
Достовір-
ність, %
50.921
29.9
  2010-08-04  11:05 
327.5
73
50.923
29.915
  2010-08-04  11:05
326
56


О.О.Бондаренко

Пов`язані

Радіоекологія 1113821490584189394

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item