Великобританія допомогла модернізувати об'єкт з поводження з радіоактивними відходами в Файзабаді, Таджикістан

Фейзабад Як повідомляє інформаційне агентство «Азія-Плюс», в Файзабадском районі Таджикистану пройшла урочиста церемонія здачі в експл...

Фейзабад
Як повідомляє інформаційне агентство «Азія-Плюс», в Файзабадском районі Таджикистану пройшла урочиста церемонія здачі в експлуатацію об'єкта системи безпеки та захисту радіоактивних матеріалів, модернізація якого була профінансована за рахунок коштів Глобальної програми щодо зменшення загроз Великобританії (GTRP) і реалізована фахівцями МАГАТЕ. 

У церемонії взяли участь делегація GTRP, а також посол Великобританії в Таджикистані Тревор Мур. За словами британського посла, реалізація проекту істотно поліпшить роботу системи ядерної безпеки в Файзабадском районі, де розташовуються сховища відпрацьованої гірської породи, що містить радіоактивні матеріали.

Як повідомляється, після модернізації об'єкта, система ядерної безпеки регіону приведена у відповідність з міжнародними стандартами та вимогами МАГАТЕ. З урахуванням того, що Таджикистан не в силах впоратися з радянським «ядерним спадщиною» власними силами, питання приведення системи ядерної безпеки став об'єктом міжнародної уваги, що і стало причиною виділення коштів на модернізацію системи за рахунок GTRP, яка в рамках допомоги державам колишнього СРСР, починаючи з 2002 року витратила в цілому близько 350 мільйонів фунтів стерлінгів.

Джерела:

Пов`язані

Світ 5416705304540128502

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item